dilluns, 25 de gener del 2010

Biografia

Nàiades – Cor de Noies va començar la seva activitat el febrer de 2001. És un cor integrat per noies de tota la comarca d’Osona, totes elles amb formació musical.

En el transcurs dels anys, Nàiades ha treballat sota la direcció de Buia Reixach i Alba Boada, pianista, complementant però aquesta dinàmica amb el treball amb directors convidats com Lluís Vilamajó, Xavier Sans i Jordi Lluch.

El febrer de 2002 participa en un taller d’Espirituals Negres impartit per una de les integrants dels desaparegut quartet vocal Gema4, compartint l’experiència amb el Cor de Noies de l’Orfeó Català. El juny de 2003 ofereix concerts a Vic i Barcelona amb el Cor de Noies de l’Arc, dirigit per Ester Bonal. La tardor de 2004 interpreta l’Stabat Mater de Pergolesi, juntament amb el cor de Lluís Vilamajó. El febrer de 2006, i en motiu del 5è Aniversari, ofereix al seu públic A Ceremony of Carols, de B. Britten, sota la direcció de Xavier Sans i amb l’acompanyament a l’arpa de Magdalena Barrera, integrant de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Aquesta producció també es presenta al Festival Internacional de Música Joan Brudieu de la Seu d’Urgell el desembre de 2006. La tardor de 2006 participa en l’enregristrament del Cd “gaTonades Il•lustrades”, amb composicions de Jordi Domènech.

La primavera del 2006 participa en la coproducció amb l’Orfeó Manresà (Lluís Arguijo) i el Cor d’Homes (Buia Reixach) anomenada, “El Romanticisme, la passió del Cor”, amb l’acompanyament a la trompa de Pau Valls, Martí Marsal i David Rosell, en una de les obres centrals del programa “Vier Gesänge” de J. Brahms.

El desembre del 2007, i per encàrrec de la FCEC, participa en l’enregistrament d’algunes de les peces que s’editen pel Cd, en motiu dels Premis de Composició que organitza la Federació.

L’hivern de 2008 estrena l’obra “Les dotze van sonant” de Jordi Domènech, juntament amb cors de la comarca d’Osona, i a la primavera, actua en el Cicle de Concerts de la Col•legiata de Cardona, presentant el programa “Himnes i pregàries a la Verge Maria”. També ha participat en el Festival Internacional de Música Joan Brudieu, de La Seu d’Urgell.

El juny de 2009, ha participat en la interpretació del Somni d’una nit d’estiu, de Felix Mendelssohn, amb l’Orquestra Terrassa 48 i sota la direcció de Xavier Puig.

L’octubre de 2009, guanya el Primer Premi ex aequo del Festival Internacional Coral de Malgrat de Mar.

Paralel•lament a tot això, ha actuat durant tres temporades consecutives amb Lisboa Zentral Café, en l’espectacle Un conte cantat de Nadal.

Ha participat en master class amb els professors de cant Salvador Parron i Dolors Aldea, com també de dicció anglesa amb Alan Branch.

Ha actuat a Torelló, Manlleu, Vic, Tona, Barcelona (Palau de la Música Catalana), Flix, St. Just Desvern, Granollers, La Selva del Camp, Torruella de Montgrí, Corbera de Llobregat, Tarragona, Auditori de Lleida, La Seu d’Urgell, Cardona, La Seu d’Urgell, Arenys de Mar, entre altres.

2 comentaris:

  1. Felicitats pels 10 anys de Nàiades. I que puguin ser molts més anys de bona música !!
    (M'ha encantat la vostra versió de l'Ave Maria de Giulio Caccini)

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Jordi. Esperem veure't en els concerts que anirem anunciant. Si tens facebook, busca el nostre grup, que des d'allà tindràs també novetats!

    ResponElimina